Wedstrijd 10 jaar waarnemingen.be


maandag 12 maart 2018

In 2018 blaast waarnemingen.be 10 kaarsjes uit. Dat vieren ze met een wedstrijd. Je kan als waarnemer meedoen met enkele competities en ze organiseren ook een competitie tussen natuurgebieden. Het domein Ertbrand, zowel fort als bos, staat geregistreerd als een van de deelnemende natuurgebieden onder de naam Kapellen – Ertbrandbos.

Dit pas aangekochte natuurgebied is voor veel mensen nog onbekend terrein. Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de soortenrijkdom in het gebied willen we zo veel mogelijk waarnemingen verzamelen. 

Individuele waarnemers en natuurgebieden die de meeste waarnemingen verzamelen vallen in de prijzen. De wedstrijd loopt van 1 januari tot 31 oktober 2018
Meer info vind je via deze link

Hoe deelnemen?

Deelnemen is heel simpel. Log in met je gebruikersnaam van waarnemingen.be om deel te nemen. Ben je nog niet geregistreerd? Klik dan hier.
Daarna moet je eenmalig aanmelden voor de wedstrijd van 10 jaar waarnemingen.be via deze link.
Zodra je aangemeld bent, tellen alle waarnemingen die je mobiel of via de website ingeeft mee voor alle wedstrijden. Alle waarnemingen die ingegeven worden onder Kapellen - Ertbrandbos tellen automatisch mee voor dit gebied.

Aanmelden moet gebeuren vóór 15 maart, dus haast je naar de website! Lukt het niet om je aan te melden, neem dan even contact op met het secretariaat via 03-541.58.25 (alle werkdagen tussen 10 u en 17 u).

Hoe waarnemingen invoeren?

Waarnemingen.be is gebruiksvriendelijk. Op de website van Natuurpunt word je in drie stappen uitgelegd hoe je alles kan ingeven. Je vindt de handleiding hier.

Opgelet! Het domein Ertbrand zal pas toegankelijk zijn voor het grote publiek vanaf 12 mei. Het fort wordt een eerste keer opengesteld op zondag 20 mei tijdens de fortengordel.