Foto: Katrin Daems en Carole Van der Voort

Fototentoonstelling “In the Quietest Moments”, een raakpunt tussen natuur en cultuur


donderdag 27 juli 2017

Voor het project “In the Quietest Moments” hebben Katrin Daems en Carole Van der Voort, twee fotografen uit Antwerpen, een schijnbaar afgelegen, natuurlijke en ongerepte plaats in beeld gebracht. Schijnbaar! Het natuurgebied Oude Landen ligt immers vlakbij de dorpskern van Ekeren.

De fotografen willen aantonen dat stilte en rust, maar ook schoonheid, dikwijls vlak om de hoek schuilen. Omdat wij allemaal een druk bestaan leiden, vergeten we af en toe stil te staan en naar onze omgeving te “kijken”.

De Oude Landen, met zijn onverwachte verscheidenheid aan biotopen, heeft hen verrast en geïnspireerd. Carole en Katrin hebben die unieke sfeer fotografisch willen vastleggen over de seizoenen heen en op verschillende momenten van de dag.

De keuze om weinig of geen lucht in het beeld te brengen dient om de kijker in het landschap te plaatsen. Hij staat waar de fotografen hun camera hebben geplaatst. De kijker is geen toeschouwer meer - hij zit er middenin.

De fototentoonstelling is toegankelijk voor het publiek van 2 augustus tot 31 augustus. Open van dinsdag tot zaterdag tussen 14 u en 17 u.
Alle info over deze tentoonstelling vind je hier: https://www.252cc.be/in-the-quietest-moments

Op woensdag 2 augustus vindt de feestelijke opening plaats om 18.30 u in het cultuurcentrum 252 CC in Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, Ekeren.

Je kan de foto’s ook in het echt bewonderen!

In samenwerking met cultuurcentrum 252 CC en de fotografen organiseert Natuurpunt Antwerpen Noord drie geleide wandelingen door de Oude Landen om de fotolocaties te gaan bekijken. Tickets voor deze wandeling kosten 2 euro.
Meer info over de inschrijving en de aankoop van tickets vind je op de website van het cultuurcentrum 252 CC: https://www.252cc.be/rondleidingen-natuurpunt
 

Afspraak op zaterdag 5 augustus om 15 u, woensdag 16 augustus om 19 u en zaterdag 26 augustus om 15 u, ingang Oude Landen, einde van de Lindenlei, Ekeren.