130 leerlingen staken de handen uit de mouwen

Educatief Natuurbeheer Sint Ludgardis Antwerpen in Opstalvallei


zaterdag 16 september 2017

Met een bang hartje reisden we vrijdag 15 september af naar Opstalvallei in Berendrecht. Het water was de dag ervoor met bakken uit de hemel gevallen en onze Groene Tornado’s waren drijfnat teruggekomen van hun werkdag. Onder die omstandigheden kon er niet gewerkt worden! En dat waren we eigenlijk net van plan …

Die vrijdag was het aan 130 jongeren van het 5de jaar van Sint-Ludgardis Antwerpen om de handen uit de mouwen te steken. Eenmaal aangekomen in Opstalvallei werden we onverwacht getrakteerd op een stralend zonnetje! Met de slechte weersvoorspellingen in het achterhoofd besloten we wel om de werkdag in te korten tot 13u.

Een eerste groep van een zestigtal jongeren begon met het opruimen van het maaisel dat onze vrijwilligers eerder in ruggen hadden klaargelegd. Iedereen met stevig schoeisel werd meegenomen naar de rand van de oostelijke plas om de wilgenopslag te verwijderen. De andere groep ging op stap met onze gidsen en kregen tijdens de wandeling een boeiende inkijk in het verhaal van Opstalvallei. Na anderhalf uur wisselden de groepen om.

Rond 12 u was iedereen terug aan de bus en werden nog snel wat tafels en banken bovengehaald voor een picknick. Dit mooie liedje duurde echter niet lang. Een intense regenbui zorgde ervoor dat de leerlingen, met picknick en al, snel terug in de bus zaten.

Voor een fotoverslag klik je hier.

Aan alle leerlingen en leerkrachten van het 5de jaar van Sint-Ludgardis Antwerpen … Bedankt!