Reactie na ongeval Oude Landen Ekeren


dinsdag 11 september 2018

Ekeren, dinsdag 11 september 2018 - Een 81-jarige wandelaar heeft op 10 september een ernstig ongeluk gehad in natuurgebied De Oude Landen. Volgens berichten in de media werd de man aangevallen door een gallowayrund terwijl hij aan het wandelen was met zijn hond, die nadien alleen huiswaarts keerde. Daarop startte de familie zelf een zoekactie en werd hij wat later gevonden in het natuurdomein, schrijft Gazet van Antwerpen. De man is op dit moment opgenomen in het ziekenhuis.

"Onze bezorgdheid gaat in eerste plaats uit naar het gewonde slachtoffer en zijn familie,” zegt Willy Ibens, beheerder van de Oude Landen. “Als vrijwilligersgroep zijn we erg aangedaan door het incident. De Oude Landen ligt veel mensen in Ekeren nauw aan het hart. Veel wandelaars komen naar hier voor de rust en de schoonheid."

De omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden zijn op dit moment nog onduidelijk. Verder onderzoek door de politie moet helderheid brengen.

We doen er als beheerder van natuurgebieden alles aan om de veiligheid van wandelaars te garanderen. Daarom ook dat we voor begrazing kiezen voor gallowayrunderen. Die staan bekend om hun zachtaardig karakter, en ze worden ingezet voor het beheer van stedelijke natuurgebieden. In de kudde in Ekeren lopen momenteel verschillende kalfjes.

Aan het natuurgebied Oude Landen staan veeroosters en is er bebording voorzien waarop wandelaars attent worden gemaakt op de aanwezigheid van de dieren. Ook wordt er gevraagd honden aan de leiband te houden en afstand te houden van de grazers.

Meer info:
Willy Ibens, voorzitter Natuurpunt Antwerpen Noord vzw
+32 475 91 03 16