ExxonMobil wordt peter van De Bospolder


donderdag 22 maart 2012

In december 2011 heeft ExxonMobil Petroleum & Chemical zich geëngageerd om een financiële schenking te doen  aan Natuurpunt Antwerpen Noord ter ondersteuning van het natuurgebied Bospolder. Natuurpunt is bijzonder verheugd met deze steun.

Dankzij deze financiële bijdrage kunnen wij het prachtige moeras- en bosgebied tussen de dorpskern van Ekeren en de Antwerpse haven nog mooier, groener en aantrekkelijker maken. Soorten als de rietzanger en het bruin blauwtje varen er alvast wel bij!

Industriële bedrijven staan voor de uitdaging om een balans te vinden tussen het welzijn van mensen, economische welvaart en ecologische kwaliteit, met andere woorden voor duurzaam ondernemen.

En bij duurzaam ondernemen hoort niet enkel zorgzaam omgaan met natuur en leefmilieu maar ook rekening houden met de engagementen van medewerkers.

ExxonMobil vond het daarom belangrijk om een maatschappelijk milieuproject te steunen.

ExxonMobil is wereldwijd een grote speler in de energiesector en is in Antwerpse haven al bijna 60 jaar actief als olieraffinaderij. Daarnaast heeft ExxonMobil een vestiging op Linkeroever. Zowel maatschappelijk verantwoord ondernemen als veiligheid draagt ExxonMobil zeer hoog in het vaandel.

Vergeten wij de huiszwaluwen niet die op de ExxonMobil raffinaderij een prachtige kolonie konden vestigen aan hun opslagtanks.

Dankzij de steun van ExxonMobil zal Natuurpunt Antwerpen Noord de komende maanden de bezoekersinfrastructuur in de Bospolder verder opwaarderen. Ook de vogelkijkhutten zijn aan een opknapbeurt toe.

ExxonMobil overweegt de Bospolder niet alleen financieel maar ook logistiek te ondersteunen. Er wordt bekeken hoe het personeel dit jaar de vrijwilligers kan helpen bij het natuurbeheer.

Daardoor zullen de bezoekers binnenkort extra kunnen genieten van natuur en landschap in de Bospolder!

Met onze welgemeende dank aan de directie en medewerkers van ExxonMobil!